Lista des comenes du quenton du Valês

De Vouiquipèdia, l’enciclopèdia abada.
Alar vers : navigacion, rechèrche
B down.svg Ceti articllo est ècrit en arpetan romand / ORB lârge. B down.svg



Lista des comenes du quenton suisso du Valês per district, avouéc lo code postâl, le nom en arpitan, le nom en francês et/ou en alemand.

District de Brega[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Brig.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
3901 - Birgisch
3900 - Brig-Glis
3939 - Eggerberg
3903 - Mund
3904 - Naters
3911 - Ried-Brig
3907 - Simplon
3912 - Termen
3901 - Zwischbergen

District de Conches[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Goms.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
3997 - Bellwald
3996 - Binn
3981 - Blitzingen
3995 - Ernen
3984 - Fiesch
3984 - Fieschertal
3989 - Grafschaft
3994 - Lax
3985 - Münster-Geschinen
3981 - Niederwald
3981 - Obergesteln
3999 - Oberwald
3998 - Reckingen-Gluringen
3988 - Ulrichen

District de Contê[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Conthey.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
1957 Ardon Ardon
1955 xx Chamoson
1964 Contê Conthey
1996 Nenda Nendaz
1963 Vètro Vétroz

District d'Entremont[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Entremont.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
1934 Bagnes Bagnes
1946 Bôrg / Lo Bôrg Bourg-Saint-Pierre
1945 xx Liddes
1937 xx Orsières
1933 xx Sembrancher
1941 xx Vollèges

District d'Hèrens[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Hérens.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
1966 Ayent Ayent
1983 Evolêna / Evolênna Évolène
1987 Hèremence Hérémence
1992 xx Les Agettes
1968 xx Mase
1973 Nâx Nax
1969 Sent-Martin Saint-Martin
1961 xx Vernamiège
1981 xx Vex

District de Louèche[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Leuk.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
3951 - Agarn
3955 - Albinen
3957 - Bratsch
3947 - Ergisch
3957 - Erschmatt
3945 - Gampel
3956 - Guttet-Feschel
3953 - Inden
3953 Louèche Loèche, Leuk
3954 - Loèche-les-Bains
3948 - Oberems
3970 - Salquenen
3946 - Tourtemagne
3948 - Unterems
3969 - Varonne

District de Martegné[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Martigny.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
1932 xx Bovernier
1906 xx Charrat
1926 xx Fully
1914 Iserâblos / Iserâbllos Isérables
1912 xx Leytron
1920 Martegné Martigny
1921 xx Martigny-Combe
1908 xx Riddes
1913 xx Saillon
1907 Sasson Saxon
1929 xx Trient

District de Montê[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Monthey.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
1874 Champéri Champéry
1868 Colombê Collombey-Muraz
1870 Montê Monthey
1894 Pôrt-Valês / Prât-Valês Port-Valais
1898 Sent-Gingolf / Sent-Gingœlf Saint-Gingolph
1872 Trêstorrent Troistorrents
1873 Vâl d’Elyéz Val d'Illiez
1895 Viona Vionnaz
1896 Vovri / Vœvri Vouvry

Demi-district de Rarogne du Levant[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Östlich Raron.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
3991 - Betten
3983 - Bister
3982 - Bitsch
3983 - Filet
3993 - Grengiols
3994 - Martisberg
3983 - Mörel
3986 - Riederalp

Demi-district de Rarogne du Ponant[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Westlich Raron.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
3938 - Ausserberg
3919 - Blatten
3935 - Bürchen
3943 - Eischoll
3916 - Ferden
3949 - Hohtenn
3917 - Kippel
3984 - Niedergesteln
3942 - Rarogne, Roron
3940 - Steg
3944 - Unterbäch
3918 - Wiler

District de Sent-Môris[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Saint-Maurice.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
1903 Colonges Collonges
1905 xx Dorénaz
1902 xx Evionnaz
1925 xx Finhaut
1869 Massongié Massongex
1891 xx Mex
1922 Sarvan Sarvan
1890 Sent-Môris / Sent-Mueris Saint-Maurice
1904 xx Vernayaz
1891 xx Vérossaz

District de Siérro[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Sierre.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
3961 Ayèr Ayer
3966 Chalés Chalais
3961 xx Chandolin
3971 Chèrmegnon Chermignon
3965 Chepés Chippis
3961 Gremenche / Grémenche Grimentz
3979 Grôna Grône
1977 Icôgne Icogne
1978 Lens Lens
3972 Mièjo Miège
3974 xx Mollens
3962 Montana / Montanna Montana
3975 xx Randogne
3960 Siérro Sierre
3961 xx Saint-Jean
1958 Sent-Léonârd Saint-Léonard
3961 Sent-Luc Saint-Luc
3973 xx Venthône
3968 xx Veyras
3961 Vissôye Vissoie

District de Sion[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Sion.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
1974 xx Arbaz
1971 Gremesuat Grimisuat
1991 xx Salins
1965 Saviése Savièse
1950 Sion Sion
1993 xx Veysonnaz

District de Viége[changiér | modifier le wikicode]

Karte Bezirk Visp.png
Code postâl Nom en arpitan Nom en francês / en alemand
3937 - Baltschieder
3909 - Eisten
3926 - Embd
3925 - Grächen
3931 - Lalden
3928 - Randa
3905 - Saas Almagell
3908 - Saas Balen
3906 - Saas-Fee
3910 - Saas Grund
3924 - Saint-Nicolas
3922 - Stalden
3933 - Staldenried
3929 - Täsch
3923 - Törbel
3930 - Viège
3932 - Visperterminen
3934 - Zeneggen
3920 Prât-Borgno / Gèrmate / Dzèrmate Zermatt