Lista des èvècos de Geneva

De Vouiquipèdia, l’enciclopèdia abada.
Sauter à la navigation Sauter à la recherche

La Lista des èvècos de Geneva comprend los èvècos du diocèso de Geneva.


  • Dominio, IVièmo siècllo
  • Eleutherio
  • Nicèforo
  • Hormisdas
  • Diogène
  • Thèofilo
  • Isaac, vers 400
  • Salonio, vers 450
  • Eleutherio, vers 470
  • Theoplasto, vers 470
  • Domitiano, vers 480
  • Florentino, vers 513
  • Maxim, 513-523
  • Pappolo, 541-549
  • Salonio II, 567-573
  • Cariatto, 584-585
  • Rusticio, vers 600
  • Patricio, vers 610
  • Abèleno, 626-627
  • Pappolo, vers 650
  • Ethoald, vers 664
  • Gôzibert, 769-770
  • ...
  • Gualternus, vers 800
  • Altaldo, Aptado ou Aprado, 815-838
  • Albamôro, 859
  • Ansegino, 877
  • Aptado ou Optando, 882
  • Bernârd, 899
  • Riculfo, 899-906
  • Franco, 906-908
  • Riculfo, 912
  • Adelgôd, 927
  • Émon, 943-950
  • Gérold, 958-988
  • Hugo, 990-1020
  • Conrad, vers 1020
  • Adalgôd
  • Bernârd, 1020-1030
  • Frèdèrico, 1030-1073
  • Borsado, 1073-1083
  • Gui du Fôcigni, 1083-119
  • Hômbert de Grammont, 1120-1135
  • Arduco du Fôcigni, 1135-1185
  • Nantelmo, 1185-1205
  • Bernârd Chabert, 1205-1213
  • Pierro de Sessons, 1214-1215
  • Èmon de Grandson, 1215-1260
  • Henri Debout, 1260-1267
  • Èmon de Cruseilles, 1268-1275
  • Roberto de Geneva, 1276-1287
  • Guelyômo de Confllans, 1287-1294
  • Martin de Sant-Gèrman, 1295-1303
  • Èmon de Quart, 1304-1311
  • Pierro du Fôcigni, 1311-1342
  • Alamand de Sant-Jeoire, 1342-1366
  • Guelyômo de Marcossey, 1366-1377
  • Jian de Murol, 1378-1385
  • Adhèmar Fabri, 1385-1388
  • Guelyômo de Lornay, 1388-1408
  • Jian V de Bertrand, 1408-1418
  • Jian de la Rochetaillée, 1418-1422
  • Jian Côrtecuisse, 1422-1423
  • Jian de Brogni, 1423-1426
  • Françês de Metz, 1426-1444
  • Amèdèo VIII de Savouè (antipape Félix V), 1444-1451
  • Pierro de Savouè, 1451-1458
  • Jian-Louis de Savouè, 1460-1482
  • Domenico Della Rovere, 1482
  • Jian de Compeis, 1482-1484
  • Françês de Savouè, 1484-1490
  • Antoueno Champion, 1490-1495
  • Felipo de Savouè-Nemours, 1495-1509
  • Chârlo de Seyssel, 1509-1513
  • Jian-Françês de Savouè, 1513-1522
  • Pierro de La Bâlma, 1522-1544
  • Louis de Rye, 1544-1550
  • Fèlibèrto de Rye, 1550-1556
  • Françês de Bachôd, 1556-1568
  • Anjo Justiniani, 1568-1579
  • Gllôdo de Granier, 1579-1602
  • Françês de Sales, 1602-1622
  • Jian-Françês de Sales, 1622-1635
  • Justo Guérin, 1639-1645
  • Chârlo-Ôgusto de Sales, 1645-1660
  • Jian d'Arenthon d'Alex, 1661-1695
  • Michel-Gabriel Rossillon de Bernex, 1697-1734
  • Josef-Nicolâs Deschamps de Chaumont, 1741-1763
  • Jian-Pierro Biôrd, 1764-1785
  • Josèt-Marie Pagèt, 1787-1801

Los èvècos de Chambéri et Geneva (1802-1822)[changiér | changiér lo tèxto sôrsa]

  • René des Monstiers de Mérinville, 1802-1805
  • Irénée-Yves de Solle, 1805-1822

Bibliografia[changiér | changiér lo tèxto sôrsa]