Lista des prèsidents des Ètats-Unis d’Amèrica

De Vouiquipèdia, l’enciclopèdia abada.
Alar vers : navigacion, rechèrche

Lo prèsident des Ètats-Unis d’Amèrica est ch·èf d'ètat e tot-pariér ch·èf de govèrnement.

Ceti est la lista des prèsidents des Ètats-Unis d’Amèrica.

# Prèsident comencement du mandat fin du mandat Parti Vice-Prèsident(s)
1 George Washington Portrait of George Washington.jpeg 30 avril 1789 3 mârs 1797 (nion) John Adams
2 John Adams Johnadamsvp.flipped.jpg 4 mârs 1797 3 mârs 1801 Parti fèdèralisto Thomas Jefferson
3 Thomas Jefferson T Jefferson by Charles Willson Peale 1791 2.jpg 4 mârs 1801 3 mârs 1809 Parti dèmocrato-rèpubliquen Aaron Burr /
George Clinton
4 James Madison Jm4.gif 4 mârs 1809 3 mârs 1817 Parti dèmocrato-rèpubliquen George Clinton (D)/(nion)/Elbridge Gerry(D)/
(cap)
5 James Monroe James Monroe 02.jpg 4 mârs 1817 3 mârs 1825 Parti dèmocrato-rèpubliquen Daniel Tompkins
6 John Quincy Adams John Quincy Adams.jpg 4 mârs 1825 3 mârs 1829 Parti dèmocrato-rèpubliquen John C. Calhoun
7 Andrew Jackson Andrew jackson head.jpg 4 mârs 1829 3 mârs 1837 Parti dèmocrato John C. Calhoun (R)
(cap) / Martin Van Buren
8 Martin Van Buren Martin Van Buren.jpg 4 mârs 1837 3 mârs 1841 Parti dèmocrato Richard Mentor Johnson
9 William Harrison 50px 4 mârs 1841 4 avril 1841 (D) Parti Whig John Tyler
10 John Tyler John Tyler.jpg 4 avril 1841 3 mârs 1845 Parti Whig (W) (cap)
11 James Polk Polkpolk.jpg 4 mârs 1845 3 mârs 1849 Parti dèmocrato George M. Dallas
12 Zachary Taylor 50px 4 mârs 1849 9 j·ulyèt 1850 (D) Parti Whig Millard Fillmore
13 Millard Fillmore Millard Fillmore.jpg 9 j·ulyèt 1850 3 mârs 1853 Parti Whig (cap)
14 Franklin Pierce Franklin Pierce.jpg 4 mârs 1853 3 mârs 1857 Parti dèmocrato William R. King (D)
(cap)
15 James Buchanan James Buchanan.jpg 4 mârs 1857 3 mârs 1861 Parti dèmocrato John C. Breckinridge
16 Abraham Lincoln Abraham Lincoln head on shoulders photo portrait.jpg 4 mârs 1861 15 avril 1865 (A) Parti rèpubliquen Hannibal Hamlin /
Andrew Johnson (U)
17 Andrew Johnson Andrew Johnson.jpg 15 avril 1865 3 mârs 1869 Parti dèmocrato (U) (cap)
18 Ulysses Grant Ulysses Grant 1870-1880.jpg 4 mârs 1869 3 mârs 1877 Parti rèpubliquen Schuyler Colfax/
Henry Wilson (D)
(cap)
19 Rutherford Hayes President Rutherford Hayes 1870 - 1880.jpg 4 mârs 1877 3 mârs 1881 Parti rèpubliquen William A. Wheeler
20 James Garfield James Abram Garfield, photo portrait seated.jpg 4 mârs 1881 19 septembro 1881 (A) Parti rèpubliquen Chester Arthur
21 Chester Arthur Chester Alan Arthur.jpg 19 septembro 1881 3 mârs 1885 Parti rèpubliquen (cap)
22 Grover Cleveland Grover Cleveland portrait.jpg 4 mârs 1885 3 mârs 1889 Parti dèmocrato Thomas A. Hendricks (D)/
(cap)
23 Benjamin Harrison Benjamin harrison.jpg 4 mârs 1889 3 mârs 1893 Parti rèpubliquen Levi Morton
24 Grover Cleveland
(2nd time)
Grover Cleveland portrait.jpg 4 mârs 1893 3 mârs 1897 Parti dèmocrato Adlai E. Stevenson
25 William McKinley Mckinley.jpg 4 mârs 1897 14 septembro 1901 (A) Parti rèpubliquen Garret A. Hobart (D)/
(cap)/ Theodore Roosevelt
26 Theodore Roosevelt T Roosevelt.jpg 14 septembro 1901 3 mârs 1909 Parti rèpubliquen (cap)/ Charles Fairbanks
27 William Taft William Howard Taft.jpg 4 mârs 1909 3 mârs 1913 Parti rèpubliquen James S. Sherman (D)
(cap)
28 Woodrow Wilson Woodrow Wilson (1912).jpg 4 mârs 1913 3 mârs 1921 Parti dèmocrato Thomas R. Marshall
29 Warren Harding Warren G Harding portrait as senator June 1920.jpg 4 mârs 1921 2 oût 1923 (D) Parti rèpubliquen Calvin Coolidge
30 Calvin Coolidge Calvin Coolidge photo portrait head and shoulders.jpg 2 oût 1923 3 mârs 1929 Parti rèpubliquen (cap)
Charles Dawes
31 Herbert Hoover HerbertHoover.jpg 4 mârs 1929 3 mârs 1933 Parti rèpubliquen Charles Curtis
32 Franklin D. Roosevelt FDR in 1933.jpg 4 mârs 1933 12 avril 1945 (D) Parti dèmocrato John Nance Garner/
Henry A. Wallace/
Harry Truman
33 Harry Truman Harry S. Truman.jpg 12 avril 1945 20 janviér 1953 Parti dèmocrato (cap)/ Alben Barkley
34 Dwight D. Eisenhower Eisenhower official.jpg 20 janviér 1953 20 janviér 1961 Parti rèpubliquen Richard Nixon
35 John F. Kennedy John F Kennedy.jpg 20 janviér 1961 22 novembro 1963 (A) Parti dèmocrato Lyndon Johnson
36 Lyndon Johnson Lbj2.jpg 22 novembro 1963 20 janviér 1969 Parti dèmocrato (cap)/ Hubert Humphrey
37 Richard Nixon Nixon 30-0316a.jpg 20 janviér 1969 9 oût 1974 (R) Parti rèpubliquen Spiro Agnew/Spiro Agnew(R)/
(cap)/
Gerald Ford
38 Gerald Ford Gerald R. Ford, Official White House photograph 1974 (2).jpg 9 oût 1974 20 janviér 1977 Parti rèpubliquen (cap)
Nelson Rockefeller
39 Jimmy Carter Jimmy Carter.jpg 20 janviér 1977 20 janviér 1981 Parti dèmocrato Walter Mondale
40 Ronald Reagan Official Portrait of President Reagan 1981.jpg 20 janviér 1981 20 janviér 1989 Parti rèpubliquen George H. W. Bush
41 George H. W. Bush George H. W. Bush, President of the United States, 1989 official portrait.jpg 20 janviér 1989 20 janviér 1993 Parti rèpubliquen Dan Quayle
42 Bill Clinton Bill Clinton.jpg 20 janviér 1993 20 janviér 2001 Parti dèmocrato Al Gore
43 George Walker Bush George-W-Bush.jpeg 20 janviér 2001 20 janvier 2009 Parti rèpubliquen Dick Cheney
  • Entèrrupcions du mandat per :
(A) Assassinat.
(D) Môrt naturala.
(R) Renonciament.
  • Dens d'ôtros partis :
(U) Dèmocrato, vice-prèsident de Lincoln.
(W) Dèmocrato, vice-prèsident du candidat Whig.