Lista des comenes de la Savouè d’Avâl

De Vouiquipèdia, l’enciclopèdia abada.
Alar vers : navigacion, rechèrche
Drapeau arpitan SVG.svg Ceti articllo z-est ècrit en arpetan savoyârd / ORB lârge. Blason duche fr Savoie.svg
Coat of arms of the House of Savoy.svg
Carte communes departement Savoie France.jpg


Lista des 305 comenes du dèpartement de la Savouè) per ôrdre de code INSEE, avouéc lo code postâl, lo niom en francês et lo niom en arpitan.


Somèro : D’amont - A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73001 73610 Aiguebelette-le-Lac Égouabelèta / ega b(ɛ)lɛta / Égabèlèta
73002 73220 Aiguebelle Égouabèla / eg'bɛla / Égbèla
73003 73260 Aigueblanche Égouablanche / eg(a) blɑ̃tsə / Èg(a)blantse
73004 73340 Aillon-le-Jeune Alyon-le-Joueno Alyon-l-Dzwéno
73005 73340 Aillon-le-Vieux Alyon-le-Viely Alyon-l-Vyeû
73006 73210 Aime Èma / ema / Éma
73007 73220 Aiton Êton Éton
73008 73100 Aix-les-Bains Èx-en-Savouè Ésse (in Savwé)
73010 73410 Albens Arbens
73011 73200 Albertville Arbèrtvela
73012 73300 Albiez-le-Jeune Arbiéz-lo-Joueno
73013 73300 Albiez-Montrond Arbiéz-Montriond
73014 73200 Allondaz Alonda
73015 73550 Les Allues Los Alués
73017 73190 Apremont Âpromont
73018 73800 Arbin Arben
73019 73220 Argentine Argentena
73020 73340 Arith Arit
73021 73110 Arvillard Arvelârd
73022 73610 Attignat-Oncin Ategnat-Oncin
73023 73500 Aussois Ohely
73024 73260 Les Avanchers-Valmorel Los Avanchiérs
73025 73240 Avressieux xx
73026 73500 Avrieux xx
73027 73470 Ayn Ayen

B[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73028 73170 La Balme La Bârma
73029 73000 Barberaz Bârberâz
73030 73230 Barby Barbi
73031 73000 Bassens Bassens
73032 73540 La Bâthie xx
73033 73360 La Bauche La Bôch·e
73034 73270 Beaufort Bôfôrt
73036 73340 Bellecombe-en-Bauges Bèlacomba
73038 73210 Bellentre xx
73039 73330 Belmont-Tramonet Bèrmont-Tramonèt
73040 73480 Bessans Bèssans
73041 73390 Betton-Bettonet xx
73042 73170 Billième Blièma
73043 73410 La Biolle La Biôla
73045 73260 Le Bois Lo Boués
73046 73260 Bonneval Bônavâl
73047 73480 Bonneval-sur-Arc Bônavâl-sur-Arc
73048 73460 Bonvillard Bonvelârd
73049 73220 Bonvillaret Bonvelârêt
73050 73370 Bourdeau Bourdô
73051 73370 Le Bourget-du-Lac Lo Borgèt
73052 73110 Bourget-en-Huile xx
73053 73390 Bourgneuf xx
73054 73700 Bourg-Saint-Maurice Le Bôrg / Le Bœrg
73055 73350 Bozel Bosél / Bozél
73056 73500 Bramans Bramans
73057 73570 Brides-les-Bains Breda / Bouerda
73058 73520 La Bridoire La Barduire
73059 73100 Brison-Saint-Innocent xx

C[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73061 73200 Césarches xx
73062 73410 Cessens Sèssens
73063 73730 Cevins xx
73064 73190 Challes-les-Eaux Chales
73065 73000 Chambéry Chambèri / θɑ̃bɛri / Shanbêri
73067 73130 La Chambre La Chambra / la θɑ̃bra / La Shanbra
73068 73390 Chamousset Chamossèt
73069 73390 Chamoux-sur-Gelon Chamoux
73070 73240 Champagneux Champagnœx
73071 73350 Champagny-en-Vanoise Champègni
73072 73390 Champ-Laurent Champ-Lorent
73073 73310 Chanaz Chana
73074 73660 La Chapelle La Chapèla
73075 73110 La Chapelle-Blanche La Chapèla-Bllanche
73076 73370 La Chapelle-du-Mont-du-Chat xx
73077 73700 Les Chapelles La Chapèla
73078 73170 La Chapelle-Saint-Martin La Chapèla-Sant-Martin
73079 73390 Châteauneuf xx
73080 73300 Le Châtel Lo Châhtél
73081 73630 Le Châtelard Le Châtelârd
73082 73800 La Chavanne La Chavana
73083 73660 Les Chavannes-en-Maurienne Les Chavanes-en-Môriena
73084 73800 Chignin Chegnin
73085 73310 Chindrieux Chindriox
73086 73460 Cléry Clléri
73087 73160 Cognin Cognen
73088 73400 Cohennoz xx
73089 73800 Coise-Saint-Jean-Pied-Gauthier xx
73090 73630 La Compôte xx
73091 73310 Conjux Conjûx
73092 73160 Corbel xx
73093 73210 La Côte-d'Aime La Coutha-d’Èma
73094 73590 Crest-Voland xx
73095 73110 La Croix-de-la-Rochette xx
73096 73800 Cruet Cruêt
73097 73190 Curienne Curièna

D[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73098 73230 Les Déserts xx
73099 73110 Détrier Détrér
73100 73330 Domessin Dôméssen
73101 73630 Doucy-en-Bauges Dœci
73103 73420 Drumettaz-Clarafond Drumèta-Cllârafond
73104 73610 Dullin Diyen

E[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73105 73360 Les Échelles L'Échyéle
73106 73630 École Écoula
73107 73670 Entremont-le-Vieux Entremont-le-Viûx
73108 73410 Épersy Éparzi
73109 73220 Épierre Èpiérra
73110 73540 Esserts-Blay xx
73111 73110 Étable La Tabla

F[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73112 73260 Feissons-sur-Isère xx
73113 73350 Feissons-sur-Salins Fêch·on
73114 73590 Flumet Flemèt
73115 73600 Fontaine-le-Puits xx
73116 73300 Fontcouverte-la Toussuire Fontcuvèrta-la Tôchuire
73117 73500 Fourneaux Fôrnél
73118 73800 Francin xx
73119 73500 Freney xx
73120 73250 Fréterive xx
73121 73460 Frontenex Frontenêx

G[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73122 73470 Gerbaix Gerbêx
73123 73590 La Giettaz L'Agièta / La Giéta
73124 73200 Gilly-sur-Isère Gèlié
73126 73210 Granier xx
73127 73240 Gresin xx
73128 73100 Grésy-sur-Aix Grèsi
73129 73460 Grésy-sur-Isère Grêj·é
73130 73200 Grignon xx

H[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73131 73600 Hautecour Hôtacort / Hœtacort
73132 73620 Hauteluce Hôtaluce
73133 73390 Hauteville Hiôtavela
73135 73300 Hermillon Armilyon

J[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73137 73000 Jacob-Bellecombette xx
73138 73300 Jarrier Jariér
73139 73630 Jarsy xx
73140 73170 Jongieux xx

L[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73141 73800 Laissaud xx
73142 73210 Landry xx
73143 73480 Lanslebourg-Mont-Cenis Lens-le-Bôrg / Lens-Bôrg
73144 73480 Lanslevillard Lens-Velârd / Lo Velârd
73187 73260 La Léchère xx
73145 73610 Lépin-le-Lac Lépen-le-Léc
73146 73340 Lescheraines Lècherena
73147 73170 Loisieux xx
73149 73170 Lucey xx

M[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73150 73210 Mâcot-la-Plagne Mâcot
73151 73800 Les Marches Les Mârches
73152 73470 Marcieux xx
73153 73400 Marthod Martoud
73154 73200 Mercury xx
73155 73420 Méry Mêri
73156 73170 Meyrieux-Trouet Mèriox / Mèriœx
73157 73500 Modane Amoudâna / Modâna
73158 73410 Mognard xx
73159 73800 Les Mollettes xx
73160 73000 Montagnole xx
73161 73350 Montagny Montègni
73162 73460 Montailleur xx
73163 73130 Montaimont xx
73164 73100 Montcel Moncél / Montcél
73166 73390 Montendry Montendri
73167 73130 Montgellafrey xx
73168 73220 Montgilbert xx
73169 73210 Montgirod xx
73170 73200 Monthion xx
73171 73800 Montmélian Montmèlyan
73173 73870 Montricher-Albanne xx
73175 73220 Montsapey xx
73176 73700 Montvalezan xx
73177 73300 Montvernier xx
73178 73340 La Motte-en-Bauges La Mota-en-Bôges
73179 73290 La Motte-Servolex La Mota-Servolêx
73180 73310 Motz Môtz
73181 73600 Moûtiers Motiérs / Montiérs
73182 73100 Mouxy xx
73183 73800 Myans xx

N[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73184 73470 Nances xx
73186 73590 Notre-Dame-de-Bellecombe xx
73188 73460 Notre-Dame-des-Millières xx
73189 73130 Notre-Dame-du-Cruet Senta-Maria-de-Crosa
73190 73600 Notre-Dame-du-Pré xx
73191 73470 Novalaise Novalâse
73192 73340 Le Noyer xx

O[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73193 73310 Ontex Ontêx
73194 73140 Orelle xx

P[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73196 73200 Pallud xx
73197 73210 Peisey-Nancroix Pèsê
73198 73600 La Perrière xx
73200 73800 Planaise xx
73201 73350 Planay xx
73202 73200 Plancherine xx
73203 73300 Pontamafrey-Montpascal xx
73204 73330 Le Pont-de-Beauvoisin Le Pont
73205 73110 Le Pontet xx
73206 73710 Pralognan-la-Vanoise xx
73207 73110 Presle xx
73208 73100 Pugny-Chatenod xx
73210 73190 Puygros Puégrôs

Q[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73211 73720 Queige xx

R[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73212 73220 Randens xx
73213 73490 La Ravoire La Rovouère / La Ravouère
73214 73240 Rochefort xx
73215 73110 La Rochette xx
73216 73730 Rognaix Rognêx
73217 73110 Rotherens Roterens
73218 73310 Ruffieux Refiœx

S[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73219 73610 Saint-Alban-de-Montbel Sant-Arban-de-Montbèl
73220 73220 Saint-Alban-des-Hurtières Sent-Arban-de-les-Urtiéres
73221 73130 Saint-Alban-des-Villards Sent-Alban-dus-Velârs
73222 73230 Saint-Alban-Leysse xx
73223 73500 Saint-André Sant-Andri
73224 73130 Saint-Avre Sent-Apro
73225 73190 Saint-Baldoph xx
73226 73520 Saint-Béron Sent-Beron
73227 73120 Saint-Bon-Tarentaise Sent-Bon-Tarentèsa
73228 73160 Saint-Cassin Sent-Cassen
73229 73360 Saint-Christophe Sant-Crestou
73230 73130 Saint-Colomban-des-Villards Sent-Colomban-dus-Velârs / sɛ̃ ko.lɔ.̃bɑ̃ du vla̱̱:(r) / Sin-Kolonban-dou-Vlâr
73232 73640 Sainte-Foy-Tarentaise Senta-Fê
73240 73800 Sainte-Hélène-du-Lac Sent-Alêna-du-Léc
73241 73460 Sainte-Hélène-sur-Isère Sent-Eléna
73254 73240 Sainte-Marie-d'Alvey xx
73255 73130 Sainte-Marie-de-Cuines Senta-Maria-de-Cuina
73277 73630 Sainte-Reine Senta-Réna
73231 73130 Saint-Etienne-de-Cuines Sent-Tièno-de-Cuina
73233 73360 Saint-Franc Sant-Franc
73234 73340 Saint-François-de-Sales xx
73235 73130 Saint-François-Longchamp Sent-Francês-sur-Bugeon
73236 73240 Saint-Genix-sur-Guiers Sant-Genés / Sant-Genix
73237 73220 Saint-Georges-des-Hurtières Sent-Jôrjo-de-les-Urtiéres
73238 73410 Saint-Germain-la-Chambotte xx
73239 73410 Saint-Girod Sant-Gerôd
73242 73530 Saint-Jean-d'Arves Sent-Jian-d'Arves
73243 73230 Saint-Jean-d'Arvey Sant-Jian-d'Arvê
73244 73440 Saint-Jean-de-Belleville Sent-Jian-de-Bèlavela
73245 73170 Saint-Jean-de-Chevelu xx
73246 73160 Saint-Jean-de-Couz xx
73247 73250 Saint-Jean-de-la-Porte xx
73248 73300 Saint-Jean-de-Maurienne Sent-Jian-de-Môrièna / sɛ̃ ðjɑ ̃də mo.'rje.na / Sin Zhian de Moryèna
73249 73190 Saint-Jeoire-Prieuré Sant-Jouère
73250 73870 Saint-Julien-Mont-Denis xx
73252 73220 Saint-Léger xx
73253 73600 Saint-Marcel xx
73256 73140 Saint-Martin-d'Arc xx
73257 73440 Saint-Martin-de-Belleville Sent-Martin-de-Bèlavela
73258 73140 Saint-Martin-de-la-Porte Sent-Martin-la-Pôrta
73259 73130 Saint-Martin-sur-la-Chambre Sent-Martin-dessus-la-Chambra
73260 73240 Saint-Maurice-de-Rotherens Sant-Môris / Sant-Mœris
73261 73140 Saint-Michel-de-Maurienne xx
73262 73590 Saint-Nicolas-la-Chapelle Sant-Nicolês-la-Chapèla
73263 73100 Saint-Offenge-Dessous Sent-Ofenjo-dzo
73264 73100 Saint-Offenge-Dessus Sent-Ofenjo-dsu
73265 73410 Saint-Ours Sant-Orso/Santò
73266 73260 Saint-Oyen Sent-Oyen
73267 73300 Saint-Pancrace Sent-Pè / Sent-Pèx
73269 73170 Saint-Paul Sent-Pol
73268 73730 Saint-Paul-sur-Isère xx
73270 73250 Saint-Pierre-d'Albigny Sent-Piêre-d'Arbigny
73271 73170 Saint-Pierre-d'Alvey xx
73272 73220 Saint-Pierre-de-Belleville Sant-Pière-de-Bèlavela
73273 73310 Saint-Pierre-de-Curtille xx
73275 73360 Saint-Pierre-de-Genebroz Sant-Piére-de-G·ènbrôz
73274 73670 Saint-Pierre-d'Entremont Sant-Piére-d'Entremont
73276 73800 Saint-Pierre-de-Soucy xx
73278 73660 Saint-Rémy-de-Maurienne xx
73280 73530 Saint-Sorlin-d'Arves Sent-Sorlin
73281 73160 Saint-Sulpice Sant-Sœrpi
73282 73160 Saint-Thibaud-de-Couz xx
73283 73460 Saint-Vital Sent-Viâr
73284 73600 Salins-les-Thermes xx
73285 73700 Séez Sést
73286 73310 Serrières-en-Chautagne Sèrriéres
73287 73500 Sollières-Sardières xx
73288 73000 Sonnaz Sônâ

T[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73289 73110 La Table xx
73290 73500 Termignon Tèrmegnon
73292 73200 Thénésol xx
73293 73230 Thoiry xx
73294 73190 La Thuile xx
73296 73320 Tignes Tignes
73297 73460 Tournon Tournon
73298 73790 Tours-en-Savoie xx
73299 73170 Traize Trêze
73300 73100 Tresserve xx
73301 73100 Trévignin xx
73302 73110 La Trinité La Trinitât/La Tarntâ

U[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73303 73400 Ugine Ugena

V[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73304 73150 Val-d'Isère Lavâl
73305 73210 Valezan xx
73306 73450 Valloire Varruère
73307 73450 Valmeinier Varmêniér
73308 73200 Venthon Vêton
73309 73330 Verel-de-Montbel Verél-de-Montbél
73310 73230 Verel-Pragondran Verél-Pragondran
73311 73110 Le Verneil Le Varné
73312 73460 Verrens-Arvey Vèrrens
73313 73170 Verthemex Vèrtemêx
73314 73800 Villard-d'Héry xx
73315 73390 Villard-Léger Velârd-Legiér
73316 73110 Villard-Sallet Velârd-Salœt
73317 73270 Villard-sur-Doron xx
73318 73300 Villarembert Velârd-Rambèrt
73320 73300 Villargondran Velârd-Gondran
73321 73600 Villarlurin xx
73322 73500 Villarodin-Bourget xx
73323 73640 Villaroger xx
73324 73110 Villaroux xx
73326 73160 Vimines xx
73327 73310 Vions xx
73328 73420 Viviers-du-Lac Le Veviérs
73329 73420 Voglans Voglans

Y[changiér | modifier le wikicode]

Code INSEE Code postâl Niom en francês Niom en arpitan Prononciacion (en AFE) Prononciacion (en CFL)
73330 73170 Yenne Yèna